Het unieke kerkinterieur van de Ludgerus Kerk ontvangt nationale erkenning Het unieke kerkinterieur van de Ludgerus Kerk ontvangt nationale erkenning

In juni 2016 verscheen een monumentaal boekwerk over religieus erfgoed. In "Kerkinterieurs in Nederland" worden de 100 meest opmerkelijke kerkinterieurs belicht.
 Museum Chatarijnenconvent, de Rijksdienst voor cultureel erfgoed en vele wetenschappelijke en kerkelijke partners geven deze schoonheid nu de aandacht die het verdient.
In het hoofstuk Middeleeuwen van dit standaardwerk is de Ludgerus Kerk als een van de achtien kerken uitgekozen en beschreven met als titel "Een calvinistisch huis onder een weelderige paapse hemel", foto's tonen zowel in de inleiding als in het betreffende hoofdstuk de uitbundigheid van het katholisisme in combinatie met de soberheid van de Protestantse opstelling van na de reformatie in 1598.