Online vieringen Online vieringen

De link voor:

Zondag 17 januari 2021

Naar de oude online vieringen

Hall en Voorstonden
17 december 2020

Beste gemeenteleden van de kerk, beste dorpelingen,

Lockdown, ons land gaat op slot, voor minimaal een maand. Niet onverwacht door het stijgende aantal besmettingen met Covid19, maar wanneer het dan klinkt, dan besef je, het is echt zo.

Het heeft gevolgen voor ons allemaal. Jongeren die enkel online studeren en medestudenten missen. Mensen met vragen over werk, inkomen, over de toekomst van een eigen bedrijf. Kinderen die thuis zijn door dichte opvang en scholen terwijl ouders moeten doorwerken. Grootouders die moeten inspringen. En ondertussen de kans op besmetting. Inmiddels kent een ieder wel mensen die besmet waren of zijn. Het virus is dichtbij waardoor de knuffels op afstand blijven. Voor wie het leven al kwetsbaar is, wordt het nog breekbaarder.

Wat betekent het voor onze geloofsgemeenschap? Het is o.a. aan de kerken toegestaan om open te blijven in deze tijd. Als plek om op adem te komen. Daar zijn we blij mee. Maar we zijn ons ook bewust van onze verantwoordelijkheid rond de kerkdiensten wanneer meer mensen aanwezig zijn.
Als kerkenraad hebben we overlegd en het volgende hierover besloten.

Geen kerkdiensten bij te wonen
* De kerkdiensten op zondagmorgen zijn vanaf heden niet meer bij te wonen. Om de week zal een kerkdienst/ viering worden opgenomen en deze zal online te zien zijn via o.a. de website van de kerk. De andere week is er geen viering en verwijzen we u naar kerkdiensten in de naburige gemeenten of uitzendingen op de televisie. Kerkdiensten in de regio zijn te beluisteren en soms ook te zien via kerkdienstgemist.nl of kerkomroep.nl.

Vlog
* In de week dat er geen kerkdienst is zal een korte vlog worden gedeeld, gemaakt door Jolanda. Ook deze zal te zien zijn via de website of de sociale mediakanalen. Wilt u deze per app of mail ontvangen, laat het dan weten via onderstaand mailadres.

Kerst
* De kerkdiensten op Kerstavond en Kerstmorgen zijn niet bij te wonen. Wel zal er een Kerstviering worden opgenomen die op kerstavond online komt.

Kerk open
* De kerk is op dinsdagmiddag tussen 14.00 – 16.00 uur en op donderdagmorgen tussen 09.30 en 12.00 uur open voor inloop. Er kan een lichtje worden aangestoken, een plekje gezocht worden in de kerkbank, geluisterd worden naar de muziek om zo even bij te komen. De kerk is open voor iedereen.

Ochtendgebed
* Iedere donderdagmorgen is om 09.00 uur een ochtendgebed. Dit is vrij bij te wonen.

Deze maatregelen gaan per direct in en blijven tot – voorlopig – 31 januari 2021  duren.

Veel dingen staan stil. Maar er kan ook veel wel binnen de regels. Een praatje maken, telefoontje of appje doen, beeldbellen, even vragen hoe het met een ander gaat, bos bloemen sturen of een kaartje, kortom zoek ook de mogelijkheden om in contact te blijven met elkaar. Want we hebben elkaar, die ander, zo hard nodig om ook zelf de hoop levend te houden.

We zien uit naar Kerst. Dat feest komt, al is het in kleine kring. Het gebeuren in de stal was ook niet groots. Het wonder dat God gekomen is naar de mensen, in Jezus, dat wonder mag echter in elk huis doordringen, in onszelf. Die beleving, dat geloof geeft dat Kerst hoop op een nieuwe toekomst geeft.

Gezegende Kerstdagen en Hoopvol 2021 gewenst.

Houd moed, heb lief en wees gezegend,

Namens de kerkenraad,

Jolanda Aantjes, pastor